Всички я обожаваме от малки, а ето и как сами да си направим домашна саздърма по оригинална родопска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички я обожаваме от малки, а ето и как сами да си направим домашна саздърма по оригинална родопска рецепта
Всички я обожаваме от малки, а ето и как сами да си направим домашна саздърма по оригинална...
63842
Всички я обожаваме от малки, а ето и как сами да си направим домашна саздърма по оригинална родопска рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази домашна саздърма е уникално вкусна и въобще не е трудна за майсторене

Предлагаме ви една супер рецепта за домашна саздърма, в която ще се влюбите. Тъй като вкусът й няма нищо общо с този на купешката – пръстите ще си оближете.

А най-важното е, че се прави лесно, винаги се получава.

 

Страшно вкусна става тази домашна саздърма

Трябва ни агнешко или овче месо и сол. Домашната саздърма се прави лесно, противно на очакванията. А и става в пъти по-вкусна от купешката, тъй като отлично знаем какво съдържа и какви продукти сме сложили в нея.

Количеството на месото е според вашите лични предпочитания и нужди. Необходимо е да знаете само, че месото трябва да се почисти от лойта и да се нареже на парчета с големина около 50-60 грама.

Важен е начинът за добавяне на солта – тя е необходимо да бъде около 20-25 грама на един килограм месо. Щом я добавите към месото, разбъркайте добре, за да отиде солта навсякъде и после оставете осоленото месо да престои за не по-малко от 24 часа.

Отделената от месото лой се претопява, после се прецежда и се поставя в казан или в по-дълбока тава, но без пръжките. Към нея след денонощие се прибавя и осоленото месо.

След това слагаме месото да ври на котлона, както е в лойта и в своя собствен сос и ври, докато се избистри и остане само на мазнина.

Когато поизстине малко, месото се слага в шкембе, но също така може и в тавичка или друг подходящ за целта съд. Полива се с мазнината и се оставя на студено в срок до половин година.

Тази домашна саздърма е истинска вкусотия, а рецептата е типично стара и оригинална родопска рецепта за саздърма на нашите баби. Опитайте я – нищо не ви струва, а и си заслужава.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft