Вчера ме почерпи с невидим сладкиш! Е, няма такава вкусотия! Ако продължавам, ефектът скоро ще е...
25 Ноември 2016
23164
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този сладкиш се нарича "невидим" , защото ябълките в него са много тънко нарязани, а тестото в десерта е толкова малко , че почти не се усеща. Но вкусният ябълков пълнеж е истински океан от наслада!
Съставки:
90 мл прясно мляко
60 гр. брашно
160 гр.
захар
3 яйца
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. олио
2 с.л. масло
1 с.л. коняк
4 ябълки
3 с.л. орехи
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разбийте 2 яйца с 80 г захар на бухнала пяна. Добавете брашното и бакпулвера. Прибавете в сместа олиото, млякото и коняка.
- След това нарежете ябълките на възможно най-тънки резени. Добавете ги към тестото и разбъркайте.
- Намажете форма за печене с пръстен с масло. Сложете тестото в нея. Пъхнете сладкиша във фурната за 30 минути.
- Разбийте 1 яйце, 80 грама захар и разтопеното масло с телена бъркалка. Извадете готовия сладкиш, залейте го със сместа и поръсете с орехи. Печете още 15 минути.
- Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари