Тези меденки с орехов крем са прекрасни за кафе или чай
Предлагаме ви една рецепта за меденки с орехов крем, които са супер десерт. Правят се лесно и бързо, а стават перфектни за следобедното кафе или чай.
Страшно вкусни меденки с орехов крем
За меденките ни трябват три яйца, една чаша захар, 200 грама мед, една чаша олио, две лъжички канела, две лъжички сода за хляб, брашно за меко тесто.
А за пълнежа са ни нужни едно пакетче краве масло, една чаша с прясно мляко, три лъжици захар, натрошени орехи и издълбаната част от меденките, която се натрошава на ситно.
Първо трябва да разбъркаме хубаво всички необходими продукти, за да се получи от тях едно меко тесто.
След това ги поставяме да се запекат във фурната, която трябва да бъде включена на не повече от 170 градуса. Изпичаме ги до кафяво, а след като изстинат, ги издълбаваме с малко ножче.
Започваме да правим пълнежа за меденките като смесваме добре посочените съставки за крема. Ако той все още ви стои малко рядък, може да натрошите в него и някоя от вече готовите меденки.
След това взимаме пълнежа и го слепваме с изпечените меденки така, че да остане плътен слой от него в средата им. Ако искате, може да си направите и вкусна глазура от шоколад, който ще разтопите на водна баня с три лъжици олио. След това потапяте в него меденките от едната страна или и от двете.
Гарантираме, че ще се влюбите в тези вкусни и лесни меденки с орехов крем, защото наистина се получават фантастично. Пробвайте ги още при първа възможност и ще видите сами.
Пожелаваме ви да си ги изядете с наслада и да ви е много вкусно на всички!