Приготвянето на десерт без печене е идеално, когато ви изненадат гости на прага и е необходимо спешно да приготвите нещо, а нямате време! Точно в този случай идват на помощ тортите и сладкишите без печене.
Отделете малко заквасена сметана, малко плодове, и разбира се, любимите си бисквити. Този десерт става много бързо, вкусен е, и всички ще хвалят домакинята, защото поглъща цялото внимание.
Нужни съставки:
500 грама заквасена сметана или домашно кисело мляко
500 грама безсолни бисквити
250 грама захар
4 големи банана
100 грама шоколад
Приготвяне:
Разбийте сметаната със захарта, така че кристалчетата да се разтворят. Нарежете банана на тънки филийки. Наредете един слой бисквити, така че да се получи плоска основа и намажете обилно с крем. Подредете резените банан отгоре. След това отново наредете бисквити, крем и повторете слоевете.
Смелете малко останали бисквити. Настържете шоколада. Украсете тортата с шоколада и бисквитените трохи.
Сложете десерта в хладилника за около 1-1,5 часа. Преди сервиране нарежете на порции.
Необходими продукти:
300 грама бисквити
300 грама захар
300 грама прясно мляко
300 грама краве масло
1 яйце
1 чаена лъжичка картофено брашно или царевично нишесте
2 супени лъжици орехи
ванилия или ванилова захар
Приготвяне:
В половин чаша топло мляко разтворете една чаена лъжичка брашно. Ако нямате картофено брашно, го заменете с нишесте. Оставете да заври останалата част от млякото и изсипете получената смес в него. Варете на слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Оставете да изстине.
Разбийте маслото, яйцето и захарта до гладка смес, добавете охладеното мляко и ванилията. Бъдете внимателни! Ванилията е концентрирана добавка и не бива да прекалявате с нея. Ваниловата захар е по-безопасна.
Смелете бисквитите и ядките, сипете ги в получения крем и разбъркайте добре.
Вземете една форма. Върху хартия за печене внимателно сложете получената смес. Заравнете с ножа и сложете в хладилник, докато се накисне напълно – отнема около няколко часа.
Когато торта се напои, извадете от формата и сервирайте. Можете да украсите с орехи и трохи от бисквитите.
Необходими продукти:
400 грама извара
200 грама кондензирано мляко
700 грама бисквити
2/3 чаша прясно мляко
1 банан
1 чаена лъжичка какао на прах
ванилия
захаросани плодове и ядки за декорация
Приготвяне:
Смесете в дълбока купа половината извара и половината от кондензираното мляко и ванилията. В друга купа старателно разбъркайте втората половина от изварата и останалото кондензирано мляко и какаото.
Млякото изсипете в плоска чиния. Потопете бисквитите в млякото и ги поставете в тава, така че да образуват гладка основа. Отгоре покрийте със сместа от извара и ванилия. Загладете.
На следващият слой наредете бананови резени. След това повторете с ред напоени бисквити с мляко, а отгоре – изварата с какао. Повторете слоевете.
Украсете чийзкейка със захаросани ядки и оставете за няколко часа.
Продукти:
500 грама бисквити
200 грама краве масло
200 грама захар
4 яйца
1/2 чаша силно кафе
2 супени лъжици какао на прах
ванилия или ванилова захар
100 грама шоколад
Приготвяне:
Смесете яйцата със захарта, какаото на прах и ванилията на водна баня, докато се сгъстят. Охладете и добавете омекналото масло и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Щедро намажете формата с масло и разпределете бисквитите, предварително накиснати в чаша силно каже. Намажете с получения крем и поставете следващия слой.
Сложете тортата в хладилника за няколко часа да се напои. Отгоре поръсете с настърган шоколад.
Ако нямате достатъчно време, направете прост десерт. Смесете всички съставки от предходната рецепта, докато стане хомогенна смес, с изключение на бисквитите и след това изсипете в нея натрошените бисквити. Получената маса се поставя върху фолио и се завива като наденица. Сложете в хладилника за около половин час. Преди сервиране по желание покрийте с натрошени ядки.
Когато накисвате бисквитите в мляко или кафе, от това следва, че те са добре напоени, и текстурата остава плътна. Но не напоявайте повече от 20 секунди. Бисквитките са идеални за основа.
Ако покрийте тавичката с масло, тортата по-лесно ще се реже на порции. Колкото по-дълго накисвате тортата, толкова по-богата ще бъде тя, с ярък вкус и мека консистенция.