Десертът, който ще погълне цялото ви внимание. Нека фурната и вие си починете днес и да се радвате на гостите си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Десертът, който ще погълне цялото ви внимание. Нека фурната и вие си починете днес и да се радвате на гостите си
Десертът, който ще погълне цялото ви внимание. Нека фурната и вие си починете днес и да се...
103167
Десертът, който ще погълне цялото ви внимание. Нека фурната и вие си починете днес и да се радвате на гостите си
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на десерт без печене е идеално, когато ви изненадат гости на прага и е необходимо спешно да приготвите нещо, а нямате време! Точно в този случай идват на помощ тортите и сладкишите без печене.

 Отделете малко заквасена сметана, малко плодове, и разбира се, любимите си бисквити. Този десерт става много бързо, вкусен е, и всички ще хвалят домакинята, защото поглъща цялото внимание.

Нека фурната си почине днес!

 

Банонова торта

Нужни съставки:

500 грама заквасена сметана или домашно кисело мляко

500 грама безсолни бисквити

250 грама захар

4 големи банана

100 грама шоколад

 

Приготвяне:

Разбийте сметаната със захарта, така че кристалчетата да се разтворят. Нарежете банана на тънки филийки. Наредете един слой бисквити, така че да се получи плоска основа и намажете обилно с крем. Подредете резените банан отгоре. След това отново наредете бисквити, крем и повторете слоевете.

Смелете малко останали бисквити. Настържете шоколада. Украсете тортата с шоколада и бисквитените трохи.

Сложете десерта в хладилника за около 1-1,5 часа. Преди сервиране нарежете на порции.

 

Торта “Маша”

Необходими продукти:

300 грама бисквити

300 грама захар

300 грама прясно мляко

300 грама краве масло

1 яйце

1 чаена лъжичка картофено брашно или царевично нишесте

2 супени лъжици орехи

ванилия или ванилова захар

 

Приготвяне:

В половин чаша топло мляко разтворете една чаена лъжичка брашно. Ако нямате картофено брашно, го заменете с нишесте. Оставете да заври останалата част от млякото и изсипете получената смес в него. Варете на слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Оставете да изстине.

Разбийте маслото, яйцето и захарта до гладка смес, добавете охладеното мляко и ванилията. Бъдете внимателни! Ванилията е концентрирана добавка и не бива да прекалявате с нея. Ваниловата захар е по-безопасна.

Смелете бисквитите и ядките, сипете ги в получения крем и разбъркайте добре.

Вземете една форма. Върху хартия за печене внимателно сложете получената смес. Заравнете с ножа и сложете в хладилник, докато се накисне напълно – отнема около няколко часа.

Когато торта се напои, извадете от формата и сервирайте. Можете да украсите с орехи и трохи от бисквитите.

 

Чийзкейк “Фантазия”

 

Необходими продукти:

400 грама извара

200 грама кондензирано мляко

700 грама бисквити

2/3 чаша прясно мляко

1 банан

1 чаена лъжичка какао на прах

ванилия

захаросани плодове и ядки за декорация

 

Приготвяне: 

Смесете в дълбока купа половината извара и половината от кондензираното мляко и ванилията. В друга купа старателно разбъркайте втората половина от изварата и останалото кондензирано мляко и какаото.

Млякото изсипете в плоска чиния. Потопете бисквитите в млякото и ги поставете в тава, така че да образуват гладка основа. Отгоре покрийте със сместа от извара и ванилия. Загладете.

На следващият слой наредете бананови резени. След това повторете с ред напоени бисквити с мляко, а отгоре – изварата с какао. Повторете слоевете.

Украсете чийзкейка със захаросани ядки и оставете за няколко часа.

 

Торта “Аромат на кафе”

 

Продукти:

500 грама бисквити

200 грама краве масло

200 грама захар

4 яйца

1/2 чаша силно кафе

2 супени лъжици какао на прах

ванилия или ванилова захар

100 грама шоколад

 

Приготвяне:

Смесете яйцата със захарта, какаото на прах и ванилията на водна баня, докато се сгъстят. Охладете и добавете омекналото масло и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Щедро намажете формата с масло и разпределете бисквитите, предварително накиснати в чаша силно каже. Намажете с получения крем и поставете следващия слой.

Сложете тортата в хладилника за няколко часа да се напои. Отгоре поръсете с настърган шоколад.

Ако нямате достатъчно време, направете прост десерт. Смесете всички съставки от предходната рецепта, докато стане хомогенна смес, с изключение на бисквитите и след това изсипете в нея натрошените бисквити. Получената маса се поставя върху фолио и се завива като наденица. Сложете в хладилника за около половин час. Преди сервиране по желание покрийте с натрошени ядки.

Когато накисвате бисквитите в мляко или кафе, от това следва, че те са добре напоени, и текстурата остава плътна. Но не напоявайте повече от 20 секунди. Бисквитките са идеални за основа.

Ако покрийте тавичката с масло, тортата по-лесно ще се реже на порции. Колкото по-дълго накисвате тортата, толкова по-богата ще бъде тя, с ярък вкус и мека консистенция.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft