Диетата Пеперуда е твърде популярна в Милано. Даже е проведено проучване, резултатите от което отчитат, че всеки един от 5 жители на града, най-малко един път в живота си е бил на тази диета.
Защо тази диета се нарича така? Работата е там, че Farfalla дава чувство за абсолютна лекота.
Тъй като тази диета идва от Италия, в нея се ползват единствено продукти, които са популярни в страната: чушки, домати, маруля, сирене пармезан, говеждо, маслини и зехтин, и т.н.
Ето и разпределението на храните по дни
Ден 1
Закуска – 70 г задушенo или варено говеждо месо и два домата.
Обяд – шепа варен зелен фасул, плюс нарязани осем броя маслини.
Вечеря – 3 зелени чушки, нарязани заедноо с 6 листа от маруля, подправени с лимон и малко зехтин.
Ден 2
Закуска – Два портокала или две праскови.
Обяд – 70 гр печено пиле, 4 листа маруля, 3 супени лъжици настъргани пармезан.
Вечеря – шепа бадеми, 1 червена ябълка.
Ден 3
Закуска – 150 грама любими плодове.
Обяд – Салата от нарязано киви, ябълки и круши, както и портокалов дресинг сок.
Вечеря – 50 грама изпечени на фурна филета от треска или друга бяла риба.
Ден 4
Закуска – 2 ореха, шепа ситно нарязани сини сливи и гроздови зърна.
Обяд – не повече от шепа спагети с доматен сок и нищо друго.
Вечеря – 80 г варено говеждо месо, 2 краставици.
Ден 5
Закуска – шепа бадеми и кисело мляко.
Обяд говеждо задушено с магданоз, домати и пипер, приготвено бавно на слаб огън.
Вечеря – зелена салата с парче саламурено сирене.
Ден 6
Закуска – 1 чаша портокалов сок.
Обяд – шепа пилешко ризото, с добавено към него твърдо сварено яйце.
Вечеря – една трета от узрял ананас.
На пръв поглед диетата изглежда бедна.
Спазвайте диетата, и сами ще се убедите, че още на третия ден ще усетите пеперудена лекота.