Ароматът на тези домашно приготвени кубчета бульон ще се разпространи в цялата къща, докато супата се вари! И най -важното - без химикали, само с натурални продукти. С такива кубчета можете да готвите обикновена супа само от зеленчуци и фиде, например, но тя ще има вкус на пълноценна, домашна пилешка супа !
Домашни кубчета пилешки бульон
Продукти:
180 гр пилешки гърди
3 скилидки чесън
2 средни глави лук
100 гр корен от целина
80 гр. праз
1 корен пащърнак
400 гр. моркови
малка връзка магданоз
50 гр. сол
Продукти:
Нарежете на едро всички съставки. Първо запържете пилето и лука в растително масло за около 4 минути, след това добавете останалите зеленчуци. Налейте около 80 мл вода, само за да покриете дъното на тигана, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 10 минути.
Охладете готовите зеленчуци и разбийте с пасатор заедно с магданоза. Посолете, разбъркайте всичко.
Поставете прозрачно фолио в правоъгълна форма, поставете отгоре сместа на равен слой. Покрийте и отгоре с фолио. Пъхнете във фризера буквално за 30 минути, така че сместа да замръзне само леко и да запази формата си.
След това отстранете фолиото и нарежете сместа на порционни кубчета. Можете да направите кубчетата по-големи или да използвате 2 кубчета, за да направите 1 супа, ако искате по-богат вкус.
Увийте всяко кубче във фолио. След това поставете всички кубчета в найлонов плик и ги пъхнете за съхранение във фризера.
Когато ви потрябва, извадете и пригответе с тях най-вкусната пилешка супа. Само с 1-2 кубчета и цялата тенджера супа ще бъде с наситен жълт цвят, а къщата ще се изпълни с приятния аромат на домашно приготвена пилешка супа.
Да ви е сладко!