26 Март 2016
90935
Снимков материал: pixabay.com
През този период на годината инстинктивно избягваме тежката и мазна храна
През пролетния сезон е хубаво да преминем на плодово-зеленчуков режим и три дни в седмицата да постим. Това посъветва специалистът по хранене и диететика от Медицинския университет в София доц.
д-р Донка Байкова. По думите й, през този период на годината инстинктивно избягваме тежката и мазна храна и предпочитаме да се храним с първите пролетни зеленчуци и плодове, тъй като тялото ни е с изчерпани запаси от витамини, минерали и фибри след зимния сезон, съобщава Дарик.
„Нека в менюто преобладават свежите салати от маруля, спанак, пресен лук и коприва, суровите ядки и нискокалорийните млечни продукти", съветва доц. Байкова.
Тя препоръча още консумацията на пресните картофи, които са незаменим източник на калий, както и супите от всякакви бобови растения.
През дните, в които не постим, е добре на трапезата ни да присъстват ястия с яйца, риба или бяло птиче месо.
Ако пък ни се дояде нещо сладко, доц. Байкова препоръча да заложим на черния шоколад и натуралния мед.
Чаша зелен чай на ден, пък ще осигури цялостния баланс на тялото и спокойствие на ума ни, уверява доц. Байкова.
„Нека в менюто преобладават свежите салати от маруля, спанак, пресен лук и коприва, суровите ядки и нискокалорийните млечни продукти", съветва доц. Байкова.
Тя препоръча още консумацията на пресните картофи, които са незаменим източник на калий, както и супите от всякакви бобови растения.
През дните, в които не постим, е добре на трапезата ни да присъстват ястия с яйца, риба или бяло птиче месо.
Ако пък ни се дояде нещо сладко, доц. Байкова препоръча да заложим на черния шоколад и натуралния мед.
Чаша зелен чай на ден, пък ще осигури цялостния баланс на тялото и спокойствие на ума ни, уверява доц. Байкова.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари