Друго си е баба да ти го завърти! Славата на нейния селски пирог се носи от уста на уста -...
8 Ноември 2016
15981
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Гвоздеят на този селски месен пирог е картофеното тесто. Меко и хрупкаво, то запазва формата си перфектно. С изобилната сочна и ароматна плънка ястието се става изключителен деликатес. Непременно го опитайте на следващата семейна вечеря!
Селски пирог с картофено тесто
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
- 200 гр.
картофи
200 гр. брашно
1 яйце
50 гр. масло
сол
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
- 500 гр. свинско месо или свинска кайма
- 2 чушки
- 1 домат
- 2 малки глави лук
- 100 мл прясно мляко
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- малко настъргано сирене или кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ:
- Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Излейте водата и намачкайте на пюре.
- Добавете към картофите яйцето и маслото, изсипете постепенно брашното и омесете тесто. Ако лепне, добавете малко повече брашно. Разпределете картофеното тесто върху намазана с масло форма, образувайки високи бордове.
- Запържете леко месото/каймата, докато леко покафенее, добавете лука, доматите и чушките, нарязани на кубчета. Запържете за няколко минути. Получената плънка разпределете върху тестото.
- Разбийте 2 яйца с млякото, добавете сол и черен пипер на вкус. Залейте пирога с тази смес.
- Пъхнете пирога във фурната за 40 минути, като печете на 200 ° C. Малко преди да го извадите, поръсете с настърган кашкавал.
Най-хубавото е, че за плънката може да се променя в зависимост от вашия вкус : гъби, пилешко, пушен колбас, царевица ... Непременно опитайте - всички ще останат доволни!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари