Е няма такава вкусотийка! Рецепта за маринован лук! Всички вкъщи го обожават!
7 Ноември 2016
8578
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
2 глави червен лук, обелени и нарязани на тънко
1/2 чаена чаша червен винен оцет
1/2 чаена чаша малцов оцет
2 чаени лъжички чист кленов сироп
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка пипер на зърна, микс
1/4 чаена лъжичка бахар
3 стръка пресен розмарин
3 скилидки чесън, обелени
Загрейте вода в средно голяма тенджера, докато кипне.
В купа смесете двата вида оцет, кленовия сироп и солта. Разбъркайте, докато солта се разтвори.
Добавете пипера на зърна, бахара, розмарина и чесъна.
Разбъркайте и заделете настрана.
Бланширайте лука във врялата вода, отцедете и изхвърлете водата.
Прехвърлете го в чист стъклен буркан с подходяща големина и залейте с маринатата.
Разбъркайте внимателно и затворете плътно буркана.
Охладете маринования лук за минимум 30 минути, преди да го поднесете.
Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Бланширайте лука във врялата вода, отцедете и изхвърлете водата.
Прехвърлете го в чист стъклен буркан с подходяща големина и залейте с маринатата.
Разбъркайте внимателно и затворете плътно буркана.
Охладете маринования лук за минимум 30 минути, преди да го поднесете.
Съхранявайте в хладилник в срок до 2 седмици.
Приятен апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари