"Този крем е толкова вкусен, че има нужда от дипломатически имунитет срещу мигновено изяждане!"
Необходими Съставки
яйца - 6 бр.
брашно - 6 с.л.
прясно мляко - 1 литър
захар - 1 ч.ч.
ванилия - 2 бр.
желатин - 3 пакетчета
какао - 2 с.л.
белтъци - 6 бр.
захар - 1 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
Начин на приготвяне
Първо, приготвяме яйчния крем с изброените продукти, но отстраняваме белтъците от яйца.
При непрекъснато бъркане сместа, която сме приготвили с продуктите за крема, я слагаме на котлона и се бърка непрекъснато, докато заври и се получи гъста каша. Отстраняваме го и прибавяме желатина, който го разтваряме с малко вода.
Докато изстине, се приготвят белтъците със захарта, да стане като за целувки.
От жълтия крем отделяме малко и размесваме с какаото за украса.
На дъното на коксовата форма редим орех и кайсия. Сипваме част от сместа после какаовата и останалата отгоре.
Престоява в хладилника една нощ и след това го вадим от формата