Ей, като чуят, че е здравословно, и не кусват! Така ли? Запретнах ръкави и замесих домашен - ометоха даже и загорялото по тавата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ей, като чуят, че е здравословно, и не кусват! Така ли? Запретнах ръкави и замесих домашен - ометоха даже и загорялото по тавата!
Ей, като чуят, че е здравословно, и не кусват! Така ли? Запретнах ръкави и замесих домашен -...
10856
Ей, като чуят, че е здравословно, и не кусват! Така ли? Запретнах ръкави и замесих домашен - ометоха даже и загорялото по тавата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Безквасният хляб се счита за по-полезен и лишен от много недостатъци на обикновеното пухкаво самунче. Много домакини отдавна търсят перфектната рецепта за този продукт. Ето защо сме ви приготвили вкусен и лесен вариант на приготвяне на хляб без добавянето на дрожди  и специален фермент.

Създател на рецептата е д-р Торсунов. Тези, които приготвят този хляб, твърдят, че колкото по-дълго стои, толкова по-вкусен става!

Как да направим безквасен хляб

СЪСТАВКИ:

ръжено брашно
  • 100 гр. сухо мляко
  • 2 ч.л.  кориандър
  • 1/3 ч.л.  кардамон (но не е задължително да сложи)
  • щипка звездовиден анасон (или кимион )
  • 1 ч.л. канела
  • 3-6 ч.л.  захар
  • 2 ч.л. сол с качул
  • 1-3 ч.л.  сода
  • 1/2 ч.л.  лимонена киселина
  • ПРИГОТВЯНЕ:

    1. Смелете подправките. След това съединете всички сухи продукти, добавяйки 600 мл кисело мляко, и бъркайте до получаването на гъстота като на каша от грис. Ако добавите повече кисело мляко, то хлябът ще се получи по-мек.
    2. Намажете форма или тавичка с масло.
    3. В зависимост от получената консистенция, излейте или разпределете тестото във формата. Поставете във фурната на най-ниската температура. Тестото трябва да увеличи обема си два пъти. Малко повече от час и хлябът е готов.

    Вземете под внимание: сухата смес може да се съхранява в продължение на не повече от 7 дни в хладилника. За да удължите срока на съхранение, добавете лимонена киселина и сода за хляб непосредствено преди да пъхнете сместа във фурната.

    От първия път хлябът не винаги се получава перфектно. Не се отчайвайте, ще трябва само малко практика с количествата сода и кисело мляко.

    Ако приготвите сухата смес седмица предварително, след това ще трябва просто да я смесите с кисело мляко и да пъхнете всичко фурната. Това отнема само 5 минути.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft