Тази баница не е като другите, тъй като се приготвя не с кори, а със сух хляб.
Ако и вие сте почитател на лесните и бързи закуски, които освен всичко друго са и много вкусни, значи е необходимо да опитате нестандартната баница „Принцеса“.
Продукти:
8 филии сух хляб
250 гр.кайма
чубрица,млян кимион по вкус и желание
1 ч.ч. квасено мляко 2-3 щипки сода бикарбонат
1 ч.ч.рендосан кашкавал
2 яйца
2-3 ч.л.
В подходяща тава нареждаме филиите сух хляб,като запълваме и празното пространство с малки парченца. Сместа по следния начин:
Леко разбиваме яйцата, прибавяме квасеното мляко с 2-3 щипки сода бикарбонат, каймата с добавените подправки и накрая – рендосания кашкавал.
Объркваме добре и намазваме филиите в тавата. Печем горен реотан, а тавата е до получаване лек и загар. Не предварително тавата с тъй като след изстиването филиите се отлепват лесно.
По желание при хапването на вкусните принцеси всеки може да си ги поръси с ароматна шарена сол.