Една различна и изключителна вкусна рецепта за печени кюфтета върху канапе ще ви накара да изпитате чудесно кулинарно удоволствие
Тази рецепта научих от една съседка, която я знае от нейната майка.
Каза, че често приготвя тези печени кюфтета върху канапе от зеленчуци през лятото и есента. Докато пиехме кафе и си приказвахме, тя набързо подготви каймата и всички зеленчуци.
И докато се наприказваме, ястието вече беше готово изпечено.
За кюфтетата:
600 грама кайма
1 глава кромид лук
1 яйце
черен пипер, кимион
За канапето от зеленчуци:
500 грама картофи
500 грама моркови
тиквички и / или патладжани
2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете главата кромид лук н а ситно.
Добавете сухите подправки за кайма по ваш вкус.
Оставете каймата да се овкуси.
През това време подгответе зеленчуците.
Ако решите да сложите патладжани, трябва да нарежете на кръгчета с кожата, да ги посолите добре и да ги оставите да пуснат тъмния си сок, който дразни бъбреците, стомаха, жлъчката и черния дроб.
Нарежете тиквичките на кръгчета.
Морковите и картофите нарежете на дълги резенчета. Ако не ви допадат по този начин, нарежете ги на кръгчета.
Формата няма значение. Не забравяйте и чесъна. Вкъщи не обичаме чесън и аз не слагам на ястията.
Наредете всички зеленчуци в тавичка, намазана с олио и поставете да се пекат. налейте им малко водичка, за да не залепнат.
Когато започнат леко да се запичат, наредете кюфтетата върху тях.
Преди да оформите вашите кюфтета, чукнете яйцето, объркайте каймата и оформете малки кюфтенца.
Това е едно извънредно приятно ястие. Вкъщи децата най-много се радват на дребните кюфтенца и те първи свършват.
Сигурно и у вас ще бъде така.