В моето семейство винаги сме възпитавани в уважение към хляба. Той е традиционна храна от векове. Затова напоследък сме разочаровани - купешкият хляб напоследък стана много по-различен на вкус, нетраен, няма я хубавата му миризма.
Оказва се, че термофилните дрожди , които сега се използват при печенето, могат да се отразят на качеството на хляба и дори да увредят човешкото здраве! Благодарение на тях днес тестото с мая втасва за един час, докато в миналото, когато са използвали мая от хмел , той е втасвал за ден!
Освен това вече изключително чести са гъбичните заболявания . Почти всички страдат от тях: 80% от възрастните и 95% от децата. С аптечни средства заболяването не винаги е възможно да се лекува, а медикаментите понякога имат само краткосрочен ефект. Микоза и гъбички по ноктите и лигавицата - кой не е чувал за това днес?
Вредите от маята
Много е трудно да се откажем от покупката на хляб , но има добра причина да го направим. Това е мъртва храна ! Маята, която консумираме заедно с хляба, попада в организма в капсули от глутен. Излизайки от тези капсули, тя започва да се размножава в червата и предизвиква дразнене и нарушения на чревната флора. Дрождите паразитират и в кръвта, където отнемат ценни витамини и минерали!
Дрождите се загнездват в червата и при отделянето им се убива полезната микрофлора, необходима за нормалното им функциониране. В резултат на това имаме нарушени процеси на храносмилане и усвояване на хранителните вещества. Имунитетът спада, нарушава се метаболизмът и човек рязко качва тегло!
Необходимо е да се научите да печете домашен хляб или да купувате безквасен . Веднага след като спрете да ядете купешкия хляб с мая , ще забележите положителните промени в тялото си.
Ако някога през живота си сте имали някакви гъбични заболявания, задължително трябва да спрете да ядете хляб от магазина, за да избегнете повторната им поява. Кажете тази полезна информация и на приятелите си!