Замесвам тестото, когато имам време, а после чака сгоден случай в хладилника. Каквото и да изпека от него, остава пухкаво и меко с дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Замесвам тестото, когато имам време, а после чака сгоден случай в хладилника. Каквото и да изпека от него, остава пухкаво и меко с дни!
Замесвам тестото, когато имам време, а после чака сгоден случай в хладилника. Каквото и да изпека...
88810
Замесвам тестото, когато имам време, а после чака сгоден случай в хладилника. Каквото и да изпека от него, остава пухкаво и меко с дни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестото с мляко  обикновено се приготвя няколко часа преди печене, а после следва дълго чакане и втасване! Е, рецептата, която ви предлагаме днес, свежда чакането до минимум.

Така нареченото  френско тесто  се счита за най-доброто тесто за печене. Ето и как се прави:

Съставки:

50 гр. мая

1/2 ч.л.

сол

200 мл прясно мляко

2 с.л. захар

200 гр. маргарин или масло

500 гр.брашно

Приготвяне:

  1. Натрошете маята със солта и захарта. Залейте ги с топло мляко и разбъркайте. Добавете разтопеното масло/маргарин и постепенно с бъркане добавете брашното. Омесете.
  2. Полученото тесто охладете и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко половин час.
Това тесто има още едно име -  виенско тесто . Но както и да го наречем, предимствата му са неоспорими. На първо място, тестото може да се съхранява в хладилника най-малко една-две седмици и търпеливо да чака да го използвате. На второ място, всички кифлички и други изделия от него остават дълго време меки и ароматни. Не забравяйте да си запишете рецептата на видно място!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft