С една зелка, малко кайма и кашкавал правя 5-звездно ястие - по-вкусно и бързо от сармите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С една зелка, малко кайма и кашкавал правя 5-звездно ястие - по-вкусно и бързо от сармите:
С една зелка, малко кайма и кашкавал правя 5-звездно ястие - по-вкусно и бързо от сармите:
39262
С една зелка, малко кайма и кашкавал правя 5-звездно ястие - по-вкусно и бързо от сармите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога не сте яли толкова вкусно зеле ! Цяла зелка, пълнена с кайма и кашкавал и увита в бекон - истински петзвезден деликатес !

Ако ви се намират няколко свободни минутки, непременно опитайте тази рецепта!

Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки и и ще имате на трапезата чудно ястие. Ето необходимите продукти за Пълнена зелка с кайма и кашкавал :

пълнена зелка с кайма

Пълнена зелка с кайма и кашкавал

Продукти:

1 зелка

1 кг кайма

5 г сол

5 г черен смлян пипер

2 яйца

400 г бекон

150 г кашкавал

Приготвяне:

Отрежете дръжката на зелето.

Изрежете голяма кухина на мястото на кочана.

Сложете каймата в отделна купа.

Разбийте яйцата.

Подправете със сол и черен пипер.

Разбъркайте добре, за да смесите добре всички съставки.

Сега напълнете кухината на зелето с кайма.

зелка с кайма

В средата сложете парче кашкавал или друго твърдо сирене.

Поставете зелето върху тава, застлана с хартия за печене.

Покрийте цялото зеле отвън с месната смес.

зелка с кайма и бекон

След това покрийте зелката с резенчета бекон.

зелка в бекон

Печете в предварително загрята фурна около 2 часа на 160°C.

Това е всичко.

пълнена зелка в бекон

Пожелаваме ви добър апетит!

пълнена зелка с кайма и кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft