Пролетта и след това лятото са идеалните сезони за консумация на плодове, зеленчуци и билки, защото всичко е прясно на пазара и има голяма разнообразие. По това време е необходимо да се насладите на всички налични подаръци от градината, защото те съдържат толкова много витамини и минерали, от които се нуждае тялото ни и ги е чакало цяла зима
Ето защо сме подготвила за вас още една проста и бърза рецепта за готвене на тиквички .Те се приготвят в рамките на минути и от минимум съставки, а се оказват, нереалистично вкусни!
Необходими съставки
тиквички 2-3 бр.
яйца 1-2 бр.
прясно мляко 100 ml
чесън 3 скилидки
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Пшенично брашно на вкус
Как да си ги приготвите:
Обелете тиквичките от кората и ги нарежете на плочки с дебелина по-малка от един сантиметър. Сол, пипер и няколко скилидки чесън ще трябва да добавите към яйцата и киселото мляко. След това изсипете толкова брашно, че сместа да стане по-течна от палачинково тесто.
Тиквички се овалват първо в брашното, а след това в сместа, която сте замесили и се запържват от двете страни в слънчогледово олио.
Сготвените по този начин тиквички идеално се комбинират с заливка от кисело мляко или някакъв друг сос. Тази бърза идея за ястие ще намери място в сърцето ви, защото е идеална за предстоящите топли дни