Изглеждат уникално, а на вкус са фантастични - ще ти се да отхапваш пак и пак. Някъде ги наричат руски капи - заради приликата им с високите руски шапки .
За тестото:
2 яйца
5 супени лъжици захар
80 гр. мек маргарин
290 гр. брашно
1 бакпулвер
Плънка:
250 гр. счукани орехи
150 гр. захар
1 ванилия
100 гр. прясно мляко
120 гр. маргарин
Глазура:
200 гр. шоколад
5 супени лъжици масло
150 гр. счукани орехи или кокосови стърготини
Тесто:
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавят се мекият маргарин, бакпулверът и брашното. Омесва се тесто и се разточва кора с дебелина 1 мм. С ракиена чаша от тестото се изрязват кръгове и се пекат 5 мин. на 180 градуса. Трябва да останат бели.
Плънка:
Захарта, млякото и ванилията се варят заедно. Добавят се орехите и сместа се оставя да изстине. Прибавя се разбитият маргарин. Взема се едно кръгче и се пълни с 1 пълна чаена лъжичка от крема, след което се захлупва с второ кръгче. Потапят се в разтопения с маслото шоколад, след което се овалват в счукани орехи или кокос.
Капите се оставят да престоят няколко часа, за да попият хубаво крема и да омекне блатът.