Имах малко варен ориз от вчера. Днес направих от него тази сочна вкусотия за нула време!...
19 Юли 2016
82331
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Често ни остава варен ориз от гарнитурата, а на следващия ден той губи вкуса си или просто не искате да го използвате.
Вместо да го изхвърляте, обаче, ви предлагаме да го преобразите в нещо изумително вкусно - сочна запеканка с кашкавал и шунка, която ще шашне близките ви и ще се изяде до последната трохичка!
Продукти:
4 чаши сварен ориз
250 гр. моцарела
100 гр.
шунка
1 морков
1/2 връзка магданоз
2 яйца
1 чаша прясно мляко
100 гр. кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Настържете Моцарелата или я накъсайте с ръце. Настържете суровия морков, нарежете бекона на малки кубчета, а магданоза накълцайте. Смесете горните съставки и разбъркайте добре.
- Разбийте яйцата с помощта на миксер, добавете настъргания кашкавал, налейте млякото, овкусете със сол и черен пипер.
- Намажете форма за печене с масло, сложете вътре ориза и залейте с яйчената смес. Пъхнете във фурната, предварително загрята на 200 градуса, и печете в продължение на 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари