Истинска вкусова еуфория! Пухкава ябълкова нежност за тънка талия - почти без брашно и захар!
21 Октомври 2016
45643
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ябълковият сладкиш е класика в жанра. Днес ви предлагаме да опитате неговата "олекотена" версия - с нежна извара и съвсем малко захар и брашно.
Истинска вкусова еуфория, събрана в съвсем малко калории.
Съставки:
250 гр. извара
2 ябълки
2 яйца
3 с.л. брашно
1/2 чаша сметана
4 с.л. захар
50 гр. масло
1 ч.л. канела
щипка сол
Приготвяне:
- Измийте и почистете ябълките, след което ги нарежете на кубчета или филийки. В горещ тиган сложете маслото, ябълките, поръсете ги с 1 супена лъжица захар и подправете с канела. Гответе ябълките до златисто-кафяво.
- В изварата добавете яйца, 3 супени лъжици захар и разбийте сместа с миксер. След това добавете сметаната, щипка сол, брашното и разбъркайте.
- В тавичка подредете ябълките, а отгоре изсипете сместа с извара. Можете да украсите с резенчета ябълки. Изпечете сладкиша за 1 час на 200 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари