Как да си направим домашен рахат-локум: нежен, мек, леко разтеглив-Ориенталска приказка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашен рахат-локум: нежен, мек, леко разтеглив-Ориенталска приказка!
Как да си направим домашен рахат-локум: нежен, мек, леко разтеглив-Ориенталска приказка!
17547
Как да си направим домашен рахат-локум: нежен, мек, леко разтеглив-Ориенталска приказка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

СЪСТАВКИ

  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица сочни плодове или без костилки от плодове (ягоди, малини, сливи, кайсии)
  • 2 супени лъжици вода
  • 100 грама белени ядки
  • щипка ванилия захар
  • 1 супена лъжица пудра захар

ПОДГОТОВКА

  • Смелете плодовете в блендер.
  • Смесете нормално и ванилова захар с 1/3 от плодово пюре и 1 супена лъжица вода, сложете да се готви над умерен огън (5-7 минути след завиране).
  • Останалото пюре се смесва с нишесте и 1 супена лъжица  вода, след това се изсипва в тънка струя на варене на сладка смес. Докато се разбърква и се вари в продължение на 2-3 минути, докато се сгъсти.  
  • Отстранете от огъня, добавете ядките и разбърквате.
  • Калъпи с правоъгълна форма с фолио , поставете и равномерно разпределете сместа. Височината на слоя - не повече от 2 см. След втвърдяване (около 8 часа) вземете локума от формата, заедно с фолиото, трябва да се нареже на кубчета. Всяка част на рулото се овалва в пудра захар и нишесте.
  • Споделете с приятелите си рецептата за сладка ориенталска приказка!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft