Взех пилешкото, чукнах 2 яйца и спретнах най- вкусните хапки, които съм хапвала досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех пилешкото, чукнах 2 яйца и спретнах най- вкусните хапки, които съм хапвала досега
Взех пилешкото, чукнах 2 яйца и спретнах най- вкусните хапки, които съм хапвала досега
50269
Взех пилешкото, чукнах 2 яйца и спретнах най- вкусните хапки, които съм хапвала досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако ги изпуснете за миг, те незабавно стават сухи и безвкусни. Ето защо редакцията ни ви предлага проста и надеждна рецепта за сочна пилешка гърда с инструкции за готвене стъпка по стъпка.

Рецепта за сочни пилешки гърди

Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешки гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се получи много вкусно, необичайно, а месото ще остане невероятно крехко! Между другото, като бонус, в края на статията ще намерите кратко видео, което ще демонстрира целия процес на готвене на пилешки гърди от началото до края.

 

Съставки

 

2 пилешки филенца
3 яйца
1 ч.л. подправки за пилешко (на вкус)
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
2 с.л.  нишесте
растително масло (за пържене)

 

Подготовка

Първата стъпка е да нарежете пилешките гърди на дълги парчета. Много е важно месото да се реже както е показано на снимката, за да стане месото нежно. След това начукваме всяко парче с острата страна на нож от двете страни, така че подправките да влезнат по- добре в месото

Изпращаме жълтъците, отделени от белтъците, в купата с пилешките гърди. След това добавете чесъна, прекаран през преса, подправки и сол. Ако подправките ви вече съдържат сол, вземете това предвид, за да не пресолите бъдещото ястие. Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.

Когато гърите са мариновани, поръсете с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето ще направи месото още по-сочно.

Сега разбийте останалите белтъци с щипка сол, докато станат пухкави. След това потапяме всяко парче пиле в белтъка и веднага го изпращаме да се пържи в предварително загрят тиган с масло или олио. Пържете на умерен огън буквално по 2 минути от всяка страна. 

 

А ето и обещаното видео , където можете да видите всички подробности за приготвянето на такива хапки

Разбира се, най-добре е да сервирате пилето с млади картофи и пресни зеленчуци. Приятен апетит!

 

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft