Как се реже лук без да плачете
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рязането на лук е едно от домакинските занимания, които не са най-любими на жената.
Да нарежете лук без да заплачете е наистина истинско постижение в кулинарнoтo приключениe.
Съществуват някои трикове, които да ви помогнат да преодолеете това препятствие, най-вече, ако не сте сами, а и даже сте със спирала и грим...
1. Необходимо е да си приготвите малко оцет и вода.
После затоплете купа с вода и когато се стопли, потопете лука вътре.
Прибавете и малко оцет.
Изчакайте 5-10 минути и вече може да нарежете лука, без очите ви да сълзят или да се зачервяват.
Този метод се счита за изключително ефикасен.
2.
Можете да избегнете сълзенето на очите и, ако миете лука, който ще нарежете.
3. Дишайте през уста, докато режете лука.
4.Ползвайте по-остър нож.
5. Охладете лука първо в хладилника.
6.Сложете свещ близо до дъската за рязане.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари