Панирани филии с кашкавал, каквито не сте яли досега
Нужни продукти:
10 филии сух хляб
3 яйца
1 ч.ч.прясно мляко
около 300 гр.кашкавал
6-7 с.л.брашно
1.ч.л.сол
1 щипкa сода бикарбонат
мазнина за пържене.
Разбиваме брашното с пряснoто мляко, прибавяме разбитите яйца,сол и содата. Сместа трябва да бъде по-гъста от боза (ако е по-рядка ще бъдат мазни).Приготвяне на пане за филиите: Отгоре захлупваме другата филия.Нарязваме тънки филийки кашкавал и нареждаме върху една филия.
Леко изцеждаме и пържим в дълбок съд с повече мазнина.
След получаване на по-тъмен загар и от двете страни, изваждаме готовата двойна филия и слагаме върху кухненска хартия.
Така повтаряме и с останалите двойки филии. Получаваме 5 двойки панирани филии с плънка, което е една чудесна и вкусна закуска.