Вкусен и много лесен за приготвяне.
Необходими продукти:
За блата:
1 чаша натрошени орехи
3 супени лъжици захар
½ чаша масло
1 чаша брашно
За крема сирене:
225 грама крема сирене
1 чаша пудра захар
1 чаша сметана
За пудинга ванилия:
1 пакетче ванилов пудинг
3 чаши мляко
За пудинга шоколад:
1 пакетче шоколадов пудинг
3 чаши мляко
За горния слой:
2 чаши сметана
настърган шоколад
Приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
С миксер разбъркайте всички продукти, необходими за блата и получената смес прехвърлете в съда за печене. Печете 20 минути.
Пригответе ваниловия пудинг според инструкциите на опаковката. След това и шоколадовия пудинг също.
В дълбок съд добавете крема сиренето, пудрата захар и чашата сметана. Разбърквайте с миксер, докато сместа добре гладка.
Оставете блата да се охлади. Намажете го със сместа с крем сиренето. Внимателно добавете шоколадовия пудинг и разнесете гладко. След това се прибавя и ваниловия пудинг. Накрая добавете сметаната и поръсете с настъргания шоколад.
Оставете десерта в хладилника за няколко часа да се стегне.