Колежката е рускиня - не стъпвам в сладкарница, откакто ми даде рецептата на тази тортичка: хем...
6 Декември 2017
74147
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ние в никакъв случай не можем да заобиколим този истински сладкарски хит и бързаме да ви представим рецептата за този вълшебен сметанник - любимата торта на руските домакини ! Това е една от най-ефирните и нежни торти, преливаща от вкусен пухкав крем !
Лесна рецепта за сметанник
Тази торта е находка за работещите домакини, както и за тези, които тепърва научават основите на сладкарството. В крайна сметка, с минимални усилия, ще получите много привлекателен и вкусен десерт.
СЪСТАВКИ:
кондензирано мляко
1 ч.л. бакпулвер
8 супени лъжици брашно
700 гр. заквасена сметана с 20% масленост
100 гр. пудра захар
1 супена лъжица какао на прах
ПРИГОТВЯНЕ:
- Леко размекнатото на стайна температура масло разбийте с яйцта. Продължете да биете, добавяйки кондензираното мляко. Пресейте брашното с бакпулвера и с шпатула го добавете в сместа. Тестото трябва да изглежда като гъста сметана. Разделете тестото наполовина, добавете какао в една от частите, разбъркайте.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете една част от тестото във форма с подвижно дъно, намазана с растително масло. Другата част от тестото изсипете в друга форма. Ако фурната ви го позволява, можете да печете двата блата едновременно (около 20 минути). Ако нямате две форми, печете блатовете един по един или използвайте тавички.
- Отстранете внимателно изпечените блатове от формите. Когато се охладят, отрежете ръба (0,5-0,7 мм). Нарежете отрязаното в отделни купи. След това внимателно разрежете блатовете на две части. В резултат на това трябва да получите 2 тъмни и 2 светли блата.
- Пригответе крема. За да направите това, разбийте заквасената сметана с пудрата захар за няколко минути.
- В тортена чиния поставете един светъл блат, намажете го с крема, покрийте с кафяв блат, като намажете и него обилно. Продължете да сглобявате така тортата, следвайки този ред. Върху последния блат направете дупки с вилица, залейте го с останалия крем, покрийте страните и повърхността на тортата с трохи от блатове. Поставете тортата в хладилника за най-малко 4 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари