Кошмар - печката се развали, а чаках гости! Ами тортата? Отворих стария тефтер на мама - след час беше готова:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кошмар - печката се развали, а чаках гости! Ами тортата? Отворих стария тефтер на мама - след час беше готова:
Кошмар - печката се развали, а чаках гости! Ами тортата? Отворих стария тефтер на мама - след час...
29125
Кошмар - печката се развали, а чаках гости! Ами тортата? Отворих стария тефтер на мама - след час беше готова:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Настъпва  сезонът на сладките ябълки . Обикновено ги печем в сладишите, но днес ви предлагаме нещо оригинално - лека торта без печене с вкусни и ароматни ябълки.

Предимствата й са, че тя е вкусна, необичайна и бърза. Не трябва да бъркате тесто, да точите и печете кори. Да започваме:

Съставки:

1/2 кг извара

200 гр.

захар

200 гр. сметана

1 чаша прясно мляко

70 гр. орехи

2 ябълки

15 гр. желатин

Приготвяне:

  1. Накиснете желатина в млякото. Трябва да набъбне.
  2. След това поставете сместа на огъня. При постоянно бъркане с лъжица оставете желатина да се разтопи, без да завира.
  3. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади. Добавете изварата (по-добре е да се мине през сито), захарта, сметаната, счуканите орехи. Разбъркайте.
  4. На дъното на формата сложете много тънко нарязана сладка ябълка. Който обича кисели десерти, може да се добави и киви.
  5. Отгоре залейте с половината от крема с извара и подредете слой от ябълки върху него. Залейте с останалия крем.
  6. Пъхнете десерта в хладилника да стегне. Щом се охлади, внимателно извадете от формата, като за кратко я поставите в гореща вода. Украсете по желание - със сметана, още плодове и ядки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft