Купешкият е пълен със захар, затова от години си го правя сама! Всички вкъщи обожаваме домашен...
2 Август 2016
50644
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пържените картофи просто не вървят без кетчуп. Но всяка майка знае, че купешкият кетчуп е всичко друго, но не и полезен - прелива от захар, а децата просто го обожават!
Защо тогава да не се приготвим кетчуп у дома? В разгара на подготовката за зимата може да затворите няколко бурканчета.
Рецептата е много лесна, а вкусът не отстъпва на този от магазина!
Продукти:
3 кг домати
0,5 кг ябълки
250 гр. лук
1,5 ч.л. сол
1 чаша захар
50 мл ябълков оцет
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Попарете доматите и ги обелете. Обелете ябълката и почистете семена, лука също обелете. Нарежете всички съставки на кубчета, сложете ги в дълбок съд и го поставете на бавен огън.
- След като кипне, варете още 10 минути, след което пасирайте всичко гладко с помощта на миксер. След 40 минути се добавят сол, захар, черен пипер и оцет. Не забравяйте да бъркате!
- След още 10 минути отстранете съда от огъня и напълнете кетчупа в стерилизирани буркани.
От тези продукти се получават около 4 половинлитрови буркана. Съветваме ви да изберете по-кисели ябълки и да експериментирате с любимите си подправки и чесън.
Опитайте рецептата и просто ще забравите за кетчуп от магазина!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари