Леле-мале, страшна вкусотия! От една седмица това е мезето към ракийката и още не ни е омръзнало!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леле-мале, страшна вкусотия! От една седмица това е мезето към ракийката и още не ни е омръзнало!
Леле-мале, страшна вкусотия! От една седмица това е мезето към ракийката и още не ни е омръзнало!
71624
Леле-мале, страшна вкусотия! От една седмица това е мезето към ракийката и още не ни е омръзнало!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези чушчици ще ви спечелят от първата хапка! Пържени и след това  мариновани чушки , киснати в специална пикантна марината. Приготвянето им си заслужава!

 

Продукти:

700 гр. месести чушки

8 скилидки чесън

1/4 чаша олио

2 домата

1 връзка магданоз

1 връзка кориандър

1 с.л.

сол

1/2 чаша лимонов сок

2 с.л. захар

черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Измийте чушките, без да ги почиствате от семената и стеблото, след което ги запържете от двете страни в олио. Готовите чушки сложете в дълбок съд.
  2. Попарете доматите, махнете люспата и ги настържете или наситнете в блендер. Минете чесъна през преса, нарежете зелениите.
  3. Смесете доматите, лимоновия сок, чесъна, зелениите, солта, захарта, черния пипер. Добавете олиото, в което сте пържили чушките, и разбъркайте добре. Маринатата е готова!
  4. Залейте чушките с маринатата, покрийте с чиния и поставете отгоре й тежест от 1-2 кг. Сложете съда в хладилника за поне 2 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft