Леля имаше сладкарски цех - тя ме научи. Хрупкава коричка и много място за крема - перфектните еклерчета имат 7 тайни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леля имаше сладкарски цех - тя ме научи. Хрупкава коричка и много място за крема - перфектните еклерчета имат 7 тайни:
Леля имаше сладкарски цех - тя ме научи. Хрупкава коричка и много място за крема - перфектните...
89343
Леля имаше сладкарски цех - тя ме научи. Хрупкава коричка и много място за крема - перфектните еклерчета имат 7 тайни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Деликатни пухчета с  яйчен крем - невероятно въздушни и вкусни, познати от детството. Това са любимите еклери . Но дори и най-съвестната домакиня не винаги успява да ги направи.

Днес имаме удоволствието да споделим с вас 7 доказани хитринки, които ще направят вашето  тесто за еклери  идеално!

яйчен крем еклери снимка

Как да приготвим идеалното парено тесто

  1. Следете точката на кипене . Капризното тесто за еклери не търпи небрежност! Внимателно следете пропорцията на съставките и не позволявайте водата в тенджерата да заври, в противен случай тестото може да загуби своята лекота и да стане гъсто.
    твърде дебел Choux сладкарски
  2. Тайната на брашното .
Веднага и наведнъж изсипете брашното в течността в тенджерата! Пареното тесто не търпи мудност! За да изсипете по-бързо брашното в тестото, използвайте лист хартия, сгънат на две - нещо като улей, през който бързо да го изсипете. Не забравяйте да разбърквате всичко старателно!
  • Фаталното правило на яйцата . Същността му е много проста: температурата на тестото трябва да е перфектна, така че яйцето да се разтвори в него, без да се сварява.
    яйца за тестото
  • Мократа тава . Непременно овлажнете с вода тавата (върху мазнината) преди печене на тестото. Само когато е налице необходимата влажност, еклерите ще се надуят и няма да прегорят.
  • Тайната на чаената лъжичка . Разпределете тестото в тавичката с помощта на чаена лъжичка! Една лъжица за кръгли еклери, две лъжици - за продълговати.
    торти във фурната
  • Загрейте фурната . Непременно се уверете, че температурата на фурната е достигнала 180 ° C. Именно на тази температура печете пареното тесто. Тя ще създаде перфектния "климат" за въздушния десерт.
    температура на пещта
  • Не отваряйте фурната, преди еклерите да се изпекат ! Ако отворите фурната преди това, сладкишчетата ще спаднат!
  • еклери

     
    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft