Предлагаме ви рецептата за картофи по кипърски . Традиционна и лесна рецепта , която си струва да опитате.
Хрупкави, апетитни, абе направо вкусотия са тези лесни картофи по кипърски
Трябват ни две кила картофи, 125 грама масло, 50 грама галета, бахар, черен пипер, сол на вкус. Това са всички необходими съставки за тези лесни и иначе просто невероятно вкусни картофки.
Първо трябва да си обелим и да си разрежем картофите по дължината им. Така че да се получат четири парчета. След това ги поръсваме с подправките – бахара, черния пипер и сол на вкус.
След това им поставяме и галетата, хубаво ги объркваме с всички тези съставки и ги прехвърляме в една тавичка за печене. Върху тях после си разпределяме масълцето като го слагаме отгоре на малки парченца.
Добавяме си в тавичката и една малка чашка с вода. Покриваче си картофите в тавата с домакинско фолио и ги пъхаме да се пекат във фурната на умерена температура.
Достатъчно им е да се пекат за около час, след което махаме фолиото и ги оставяме да се допекат още малко без него. За да се зачервят и да си хванат онази апетитна златиста коричка. Стават направо разкошни и нямат оставяне.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!