Леля работеше в сладкарница, от нея я имам: 10-минутно бутер тесто - омесваш, оформяш и печеш! После всички се облизват!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леля работеше в сладкарница, от нея я имам: 10-минутно бутер тесто - омесваш, оформяш и печеш! После всички се облизват!
Леля работеше в сладкарница, от нея я имам: 10-минутно бутер тесто - омесваш, оформяш и печеш!...
464400
Леля работеше в сладкарница, от нея я имам: 10-минутно бутер тесто - омесваш, оформяш и печеш! После всички се облизват!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви покажем как за 10 минути да си направите домашно бутер тесто . Така ще може да глезите семейството си с вкусни кроасани  или пълнен пай .

То по нищо не отстъпва на купешкото.

Класическата  рецепта за бутер тесто  включва дълга процедура по сгъване на тестото, излагане на студ и така нататък. Тази непременно ще ви облекчи - опитайте!

Продукти:

500 гр. брашно

200 гр. маргарин или масло

1 жълтък

100 мл кисело мляко

щипка сол

Приготвяне:

  1. Добавете в брашното размекнатия маргарин (може и масло), стрийте с пръсти на трохи, добавете солта.
  2. Добавете киселото мляко и жълтъка, след което замесете тестото. Можете да използвате тестото веднага, но по-добре е да го пъхнете в хладилника за 10-15 минути, увито в найлон.
  3. След това само оформете, сложете плънка по желание и печете в загрята фурна до зачервяване.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft