Леля работеше в сладкарница, от нея я имам: 10-минутно бутер тесто - омесваш, оформяш и печеш!...
17 Октомври 2016
464400
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес ще ви покажем как за 10 минути да си направите домашно бутер тесто . Така ще може да глезите семейството си с вкусни кроасани или пълнен пай .
То по нищо не отстъпва на купешкото.
Класическата рецепта за бутер тесто включва дълга процедура по сгъване на тестото, излагане на студ и така нататък. Тази непременно ще ви облекчи - опитайте!
Продукти:
500 гр. брашно
1 жълтък
100 мл кисело мляко
щипка сол
Приготвяне:
- Добавете в брашното размекнатия маргарин (може и масло), стрийте с пръсти на трохи, добавете солта.
- Добавете киселото мляко и жълтъка, след което замесете тестото. Можете да използвате тестото веднага, но по-добре е да го пъхнете в хладилника за 10-15 минути, увито в найлон.
- След това само оформете, сложете плънка по желание и печете в загрята фурна до зачервяване.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари