Нагоре

Леща с ребърца

Леща с ребърца
Супи | | прочетено 14113
Приготвяне: 30мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти
начин на приготвяне

Почистваме лещата. Слагаме я в тенджера и доливаме студена вода. Добавяме нарязания на ситно праз, нарязаният на по-едри колелца морков, олиото, размитото в малко вода брашно и чесъна - нарязан на едри парчета.
Щом заври, добавяме ребрата. Като се сварят ги изваждаме, обезкостяваме и нарязваме. Връщаме ги в тенджерата.
Добавяме подправките. Варим още 2 мин. и сваляме от котлона.

Шкембе чорба за чудо и приказ - ето как се приготвя по най-старата рецепта:

Супи | 27.03.2021 | прочетено 80727
Шкембе чорба за чудо и приказ - ето как се приготвя по най-старата рецепта:
Необходими продукти
телешко шкембе - 1 кг, сварено прясно мляко - 1 л масло - 50 г олио - 50 мл винен оцет - 50 мл червен пипер - 1 с.л. чесън - 4 скилидки чили - люспи
виж цялата рецепта

Шедьовърът на френската кухня, който завладя и нашите домакини

Супи | 07.11.2018 | прочетено 39714
Шедьовърът на френската кухня, който завладя и нашите домакини
Необходими продукти
карфиол 1 кг Пшенично брашно 2 супени лъжици масло 3 супени лъжици Яйчен жълтък 2 броя мляко 1л Заквасена сметана 0.5л сол на вкус Бял пипер на вкус
виж цялата рецепта

Как да си направим турска супа с кисело мляко

Супи | 29.10.2018 | прочетено 38450
Как да си направим турска супа с кисело мляко
Необходими продукти
вода - 7 в.ч. ориз - 4 с.л. брашно - 1 с.л. жълтъци - 1 бр. кисело мляко - 1 в.ч. сол - 2 ч.л. джоджен - сушен  
виж цялата рецепта

Страхотна крем супа от кестени за зимните студени вечери

Супи | 15.02.2018 | прочетено 46150
Страхотна крем супа от кестени за зимните студени вечери
Необходими продукти
500 г кестени 1 л пилешки бульон 100 мл прясно мляко 3 бр. стръка мащерка 1 щипка сол 1 щипка черен пипер  
виж цялата рецепта

Крем супа от тиква- перфектния избор за студена зимна вечер

Супи | 16.11.2017 | прочетено 62579
Крем супа от тиква- перфектния избор за студена зимна вечер
Необходими продукти
1/2 ч.л. Куркума 1 ч.л. Черен пипер 1 ч.л. Хималайска сол 1 с.л. Зехтин 300 мл Прясно мляко 300 мл Пилешки бульон 1 ч.л. Настърган джинджифил 1/2 стрък Целина 1 глава Лук 2 бр. Картофи 300 г Тиква
виж цялата рецепта