Мислех, че желето е сложна работа. Е, успях от първия път! С тази рецепта и вие можете, а...
7 Декември 2016
91312
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Малко калории , уникален вкус и лесна подготовка - какво повече може да иска човек от един сладкиш? Тази желирана торта е гениално проста, дори и никога да не сте работили с желе преди, ще се справите олично! Ето:
ЖЕЛИРАНА ТОРТА С ПРАСКОВИ:
Съставки:
300 гр. праскови от консерва или компот
300 мл сметана за разбиване
1 с.л.
желатин
90 гр. желе от праскови (инстантно, в пакетче)
Приготвяне:
- Нарежете прасковите на филийки и подредете на дъното на подходяща форма, може и кексова, най-добре да е къдрава. Може да експериментирате и да използвате и други плодове.
- Пригответе желето в съответствие с инструкциите. Охладете го и оставете да се сгъсти малко, но не напълно. С лъжица го разпеделете равномерно върху плода. Пъхнете в хладилника.
- Разтворете желатина. През това време разбийте сметаната на гъста и стабилна пяна.
- Леко разбъркайте сметаната с набъбналия и после втечнен желатин. Поставете разпределете върху втвърденото желе. Ако имате време, можете да направите няколко слоя от плодове.
- Оставете тортата в хладилника да стегне напълно. Извадете втвърдената торта и я обърнете върху десертна чиния.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари