Мислех, че желето е сложна работа. Е, успях от първия път! С тази рецепта и вие можете, а резултатът е шеметен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мислех, че желето е сложна работа. Е, успях от първия път! С тази рецепта и вие можете, а резултатът е шеметен:
Мислех, че желето е сложна работа. Е, успях от първия път! С тази рецепта и вие можете, а...
91312
Мислех, че желето е сложна работа. Е, успях от първия път! С тази рецепта и вие можете, а резултатът е шеметен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Малко калории , уникален вкус и лесна подготовка - какво повече може да иска човек от един сладкиш? Тази желирана торта е гениално проста, дори и никога да не сте работили с желе преди, ще се справите олично! Ето:

ЖЕЛИРАНА ТОРТА С ПРАСКОВИ:

Съставки:

300 гр. праскови от консерва или компот

300 мл сметана за разбиване

1 с.л.

желатин

90 гр. желе от праскови (инстантно, в пакетче)

Приготвяне:

  1. Нарежете прасковите на филийки и подредете на дъното на подходяща форма, може и кексова, най-добре да е къдрава. Може да експериментирате и да използвате и други плодове. 
  2. Пригответе желето в съответствие с инструкциите. Охладете го и оставете да се сгъсти малко, но не напълно. С лъжица го разпеделете равномерно върху плода. Пъхнете в хладилника.
  3. Разтворете желатина. През това време разбийте сметаната на гъста и стабилна пяна.
  4. Леко разбъркайте сметаната с набъбналия и после втечнен желатин. Поставете разпределете върху втвърденото желе. Ако имате време, можете да направите няколко слоя от плодове.
  5. Оставете тортата в хладилника да стегне напълно. Извадете втвърдената торта и я обърнете върху десертна чиния.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft