Може да е селско, но зимата си правим домашно пушено беконче. Отива и на кисело зелце, и на...
7 Ноември 2016
49411
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Неведнъж са казвали, че сланината всъщност е полезен продукт . Разбира се, ако го ядете в умерени количества. Количества от 10-30 грама на ден няма да навредят на фигурата ви, а ще имат положителен ефект върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове, ще повиши имунната система и подобри здравето.
Предлагаме ви една чудесна рецепта за домашно приготвен варено-пушен бекон . Тайната е в съставките, в които се вари сланината, и по-специално в лучените люспи . Тази рецепта е изпитана от повече от едно поколение!
Съставки:
1 кг свинска мас
1,5 л вода
1 чаша сол
7 скилидки чесън
100 гр.
лучени люспи
15 зърна черен пипер
2 щипки червен пипер
Приготвяне:
- Остържете кожата на сланината с нож, след предварително сте измили продукта.
- Сланинката ще бъде много вкусна, ако приготвите солен разтвор по тази рецепта: във вряща вода добавете чаша едра сол, дафинов лист, лютивката/лютеницата, черния пипер, 100 гр. лучени люспи . След като водата отново заври, ако е необходимо, добавете течен пушек.
- Изчакайте минутка, след което пуснете във водата резените сланина. Когато водата започнеа да ври отново, намалете огъня и варете в продължение на 5 минути. Изключете котлона. Оставете тенджерата да се охлади хубаво в продължение на 10 часа. Температурата трябва да е стайна.
- Извадете сланинката, подсушете върху хартиени кърпи и я натрийте с червен пипер и чесън. Сложете в хладилника за 2-4 часа.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари