СТЪРГАН ябълков сладкиш - по-лесен няма! Делиш тестото на две и настъргваш - става чудно вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СТЪРГАН ябълков сладкиш - по-лесен няма! Делиш тестото на две и настъргваш - става чудно вкусен:
СТЪРГАН ябълков сладкиш - по-лесен няма! Делиш тестото на две и настъргваш - става чудно вкусен:
12886
СТЪРГАН ябълков сладкиш - по-лесен няма! Делиш тестото на две и настъргваш - става чудно вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептите за " мързеливи сладкиши " с ябълки са няколко, а общото между всички е бързата и лесна процедура. Днес избрахме рецепта за стърган ябълков сладкиш , която повечето от вас вероятно познават и са правили неведнъж, но тя определено заслужава внимание, защото резултатът е мек и ароматен ябълков сладкиш , който при това се прави доста бързо и е по силите дори на начинаещ в кухнята.

Заповядайте - рецепта за Мързелива ябълкова пита със стъргано тесто:

Мързелива ябълкова пита

Продукти:

1 чаша свинска мас (може масло или маргарин)

1 чаша захар

3 яйца

2 чаши брашно

1 пакетче бакпулвер

И още:

1,5 кг ябълки + захар и канела по желание

настъргана ябълкова пита

Приготвяне (съставките се мерят с чаша от 250 мл):

Разбийте една чаша свинска мас с една чаша захар до получаване на фина кремообразна текстура. Ако използвате безсолна мас, извадете я от хладилника, не е нужно да я разтопявате, а ако използвате масло или маргарин, оставете да омекнат малко на стайна температура.

Добавете 3 яйца към разбитата мас, разбийте добре, за да се смеси, след това добавете две чаши брашно, смесено с едно пакетче бакпулвер от 10 g. Омесете добре тестото с ръка (бързо става компактно). Разделете тестото на две части.

Едната част се поставя за кратко във фризера да стегне, а втората се разточва на правоъгълна кора върху хартия за печене, за блат 35х25 см. Върху кората наредете изсушени и охладени ябълки, които сте запържили със захар, докато омекнат и течността се изпари.

Поръсете ябълките с малко канела на вкус. Вместо ябълки можете да сложите вишни, ягоди, череши, горски плодове, боровинки или друг горски плод по желание. Върху плодовете се настъргва втората част от тестото. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. 

мързелива ябълкова пита

Преди сервиране поръсете ябълковата пита с пудра захар, смесена с ванилия.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft