Пилешките пържоли са просто ястието, което просто не можеш да спреш да обичаш. Нежно пиле с подправки и златиста коричка - идеално ястие за всички случаи. Ние сме свикнали да правим пържолите на тиган, да ги потапяме в яйце, а след това в брашно.
Оказва се, че те могат да бъдат приготвени по различен начин. Ще ви кажем колко вкусно е да се приготвят пилешки пържоли. Брашно и яйце за тази рецепта няма да са необходими. Това ястие е находка за онези, които предпочитат сочно месо и не обичат да мият ръцете си от лепкава панировка.
Съставките
- пилешко филе 4 бр.
- мед 40 грама
- горчица 30 грама
- чесън 3-4 скилидки.
- майонеза 50 грама
- сол на вкус
- червен пипер на вкус
- черевн пипер на вкус
- слънчогледово олио 30 ml
Приготвяне:
- За да се приготви марината, смесете горчица, слънчогледово олио, чесън, течен мед и майонеза. Добавете сол и подправки на вкус. Перфектно пасват червен пипер или черен пипер. Разбъркайте всичко.
- Измийте пилешкото филе, изсушете го с хартиена кърпа и нарежете на тънки филийки.
- Покрийте месото с домакинско фолио и внимателно го удряйте. След това поставете пилешкото месо в дълбока купа, изсипете марината и оставете за 1-2 часа.
- Маринованите пържоли се слагат върху лист за печене, покрити с пергаментна хартия, залейте месото с останалата марината и изпратете ястието на загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Поздравления, сочните пилешки пържоли са готови! Препоръчваме ви да ги поднесете с любимия си сос и зеленчукова салата . Такава полезна и вкусна вечеря ще задоволи абсолютно всички. Споделете тази интересна рецепта с приятелите си.