Не, това не може да се опише с думи, трябва да се опита! Ще погали стомахчето ви нежно и ще ви съблазни с богатия си вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не, това не може да се опише с думи, трябва да се опита! Ще погали стомахчето ви нежно и ще ви съблазни с богатия си вкус!
Не, това не може да се опише с думи, трябва да се опита! Ще погали стомахчето ви нежно и ще ви...
87288
Не, това не може да се опише с думи, трябва да се опита! Ще погали стомахчето ви нежно и ще ви съблазни с богатия си вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може да обичате чийзкейк, Тирамису или други  сладкиши с извара и прясно сирене , но този сладкиш е нещо по-различно и специално. Получава се нещо невероятно ефирно и въздушно. Деликатното маслено тесто  перфектно допълва вкуса.

Продукти: 

1 кг безсолна фина извара (или сирене тип Филаделфия )

1 яйце

8 белтъка

8 жълтъка

225 гр.

масло

375 гр. пудра захар

2 ванилии

3 с.л. нишесте

100 гр. стафиди

250 гр. брашно

щипка сол

Приготвяне:

  1. 125 гр. размекнато масло се разбиват с 125 грама пудра захар. Добавя се 1 яйце и ванилията, и се разбърква. Брашното се пресява. Замесва се тесто, което след това се слага в хладилника за около час.
  2. Малко повече от половината от тестото се разточва с размера на формата/тавата. Слага се върху хартия за печене. Набожда се с вилица на няколко места. Формата се слага в хладилника за половин час.
  3. Когато основата се охлади, се пъха във фурната, предварително загрята на 180 градуса и се пече в продължение на 12-15 минути.
  4. Приготвя се плънката. Изварата се претрива през сито. Разбива се в блендер до получаване на пухкава маса.
  5. След това се разбива останалото меко масло с 200 грама пудра захар.
  6. Продължавайки разбиването, в сместа се добавят по един жълтък и една супена лъжица извара, докато жълтъците и изварата свършат.
  7. Белтъците се разбиват с щипка сол. Добавят се 50 г пудра захар и се разбива до гъста пяна. Добавят се стафидите и нишестето.
  8. Белтъците се добавят внимателно към изварената смес, като се разбърква бавно.
  9. Готовият крем се поставя във формата върху изпечената кора.
  10. Останалото тесто се разточва тънко. Нарязва се на ивици и те се подреждат на решетка върху плънката.
  11. Формата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. Фурната се изключва, леко се открехва вратата и сладкишът се оставя да престои един час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft