Никога не бях пекла сладки, но тук се справих съвсем сама: толкова е лесно! Даже на домашните им беше жал да я ядат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога не бях пекла сладки, но тук се справих съвсем сама: толкова е лесно! Даже на домашните им беше жал да я ядат:
Никога не бях пекла сладки, но тук се справих съвсем сама: толкова е лесно! Даже на домашните им...
20123
Никога не бях пекла сладки, но тук се справих съвсем сама: толкова е лесно! Даже на домашните им беше жал да я ядат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Коледа  наближава - празник на изненади и подаръци! Това ароматно и накичено коледно дръвче е неочакван и оригинален подарък.

коледна елха от меденки

Може лесно да го направите сами с помощта на нашите инструкции. Магията на ароматните сладки и пикантния им вкус ще изпълни дома ви с празнично настроение дълго преди празника!

коледна елха от меденки

Коледно дърво от коледни меденки

Ще ви трябват резци с формата на звезда  с различни размери. Ако нямате такива, може да си изрежете формички и от картон : 5 шестоъгълни звезди с различни размери, най-големият диаметър 8 см.

Трябват ви общо 5 чифта звезди - по две от всеки размер за елхичка, която се състои от 10 звезди.

коледна елха от меденки

Количеството тесто в рецептата стига за 2 коледни дръвчета, а от останките може просто да изпечете вкусни хрупкави  бисквитки!

коледна елха от меденки

За глазурата може да използвате пресни яйца или разтопен бял шоколад.

ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО

сода
  • 0,5 ч.л. подправки за меденки ( канела , кардамон , джинджифил )
  • 1/4 чаша  вода
  • 1 пъдпъдъче яйце  ( жълтъка )
  • ЗА ГЛАЗУРАТА

    ПРИГОТВЯНЕ

    1. Пресейте брашното. Сложете меда, захарта, маслото и водата в тенджера и загрейте до 70-75 градуса, като разбърквате непрекъснато.
    2. В загрятата смес изсипете половината брашно и добавете подправките. Веднага разбъркайте много добре, за да не се образуват бучки. Охладете сместа до стайна температура, добавете яйцата, жълтъка от пъдпъдъче яйце, содата, останалото брашно и омесете меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете в покой за 30 минути.
    3. Разточете тестото върху повърхност, поръсена с брашно, на кора с дебелина 0,7 см. Колкото по-тънко е тестото, толкова по-твърди и по-сухи се получават бисквитките.
      коледна елха от меденки
    4. С помощта на шаблони или формички изрежете звездички с различни размери.
    5. Сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и печете около 8 минути на 180 градуса. Времето за печене зависи от характеристиките на фурната, но не трябва да ги препичате.
      коледна елха от меденки
    6. Готовите бисквитки охладете и украсете с белтъчната глазура (разбийте белтъка от пъдпъдъчето яйце със захарта). Когато глазурата е напълно суха и вече не лепне, пристъпете към сглобяването на коледната елха.
      коледна елха от меденки
    7. Върху най-голамата звезда залепете следващата по-малка с помощта на глазурата. Продължете да ги редите така нагоре, като гледате лъчите на звездичките да не съвпадат. Оставете продукта да изсъхне и да се слепи добре. Готово!

     

    коледна елха от меденки

    Готовите коледни елхички могат да се съхраняват и до няколко седмици - идеалният  подарък-изненада !

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft