Никой не позна от какво е запеканката - изядоха я до шушка! А иначе домашните не го кусват даже и на салата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не позна от какво е запеканката - изядоха я до шушка! А иначе домашните не го кусват даже и на салата!
Никой не позна от какво е запеканката - изядоха я до шушка! А иначе домашните не го кусват даже и...
14805
Никой не позна от какво е запеканката - изядоха я до шушка! А иначе домашните не го кусват даже и на салата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Даже и да не обичате зеле, ще се влюбите в тази запеканка. Работата е там, че тя е с много деликатен аромат и вкус. В рецептата няма необичайни съставки, но приготвено по този начин, зелето придобива много интересен вкус. И при това се пече само 30 минути. Това е истински божи дар за заети домакини!

Продукти:

400 гр. зеле

1 връзка копър

5 яйца

5 с.л.

сметана

6 с.л. брашно

2 ч.л. бакпулвер

0,5 ч.л. масло

сусам на вкус

Приготвяне:

  1. Настържете ситно зелето. Подправете със сол и намачкайте с ръце, след което поставете в гевгир, за да се отцеди излишната течност.
  2. Смесете зелето с нарязания копър.
  3. Сварете твърдо две яйца. Нарежете ги на малки парченца. Добавете в зелето.
  4. Смесете останалите яйца и сметаната.
  5. В отделна купа смесете брашното с бакпулвера. Добавете брашнената смес при яйцето. Пригответе тестото.
  6. Намажете тавичка с масло. Сложете зелето с пресни билки. Отгоре поставете тестото. Ако желаете, поръсете със сусам. Пъхнете ястието в предварително загрята фурна на 180 ° С за 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft