Фантастична рецепта за перфектното сладко от кайсии без добавки и дори без класическо варене - просто го правите във фурната!
Рецептата за кайсиево сладко на фурна е изключително простичка, но много вкусна.
Можете да имате по-фина консистенция или да оставите по-едри парченца, всичко зависи от вас.
Не се колебайте и опитайте това печено сладко от кайсии , няма да се върнете към класическото варене в тенджера!
Печено сладко от кайсии
Продукти:
1 кг кайсии
600 г захар (3 1/2 ч.ч.)
50 мл ром
1 к.л. лимонтузу
сокът от половин лимон
Приготвяне:
Първо пригответе плодовете.
Нарежете кайсиите и отстранете костилката.
Подредете разполовените узрели кайсии в съд за печене с отвора нагоре.
Залейте с рома и поръсете със захар.
Разбъркайте леко и поставете в загрята фурна на 190 ° C.
От време на време леко разбърквайте и печете около 30-40 мин. Добавете лимонтузуто и сока от лимон, разбъркайте и печете още 5 минути.
Проверете консистенцията, като капнете от сиропа върху студена порцеланова чинийка.
След това веднага напълнете в чисти и стерилизирани буркани.
Затворете плътно и обърнете с главата надолу, за да се охладят.
По същия начин може да приготвите сладко от ябълки и сливи.
Да ви е сладко!