Няма да успеят да изстинат - ще се унищожат още топли, гаранция! Супер пухкави мекички с хрупкава...
9 Октомври 2016
89230
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Може би най-популярното тесто за мекици и бухтички е тестото с мая . Има само един недостатък - трябва да се чака да втаса.
Днес ви предлагаме да си приготвите пълнени мекички , които по нищо не отстъпват на тези с мая - само че за целта ще използваме кисело тесто - с кисело мляко или суроватка. А плънката е нетрадиционна - освен любимото сирене, ще добавим малко картофено пюре, което ще й придаде въздушност и пухкавост.
Продукти:
100 гр.
кашкавал или сирене
6 картофа
50 гр. масло
1 глава лук
1/2 връзка копър
200 мл суроватка ( айрян , кисело мляко )
2 яйца
300 гр. брашно
100 мл олио
Приготвяне:
- Намачкайте сварените картофи на каша, добавете настърганото сирене/кашкавал, нарязания копър. Лука нарежете на малки кубчета, запържете го в маслото и добавете към картофите.
- В пресятото брашно добавете солта, след това чукнете яйцата, киселото мляко, разбъркайте хубаво всичко и добавете 70 мл олио.
- Замесете меко тесто, разточете го на кора с дебелина 5 mm и с помощта на чаша изрежете кръгчета от тестото.
- Сложете във всяко кръгче от плънката с картофи и кашкавал и прищипете добре ръбовете. Изпържете мекичките в останалото олио от двете страни до златисто-кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари