Обикновени патладжани, но сосчето е убиец! Успях да затворя само 2 буркана, останалото го...
4 Октомври 2016
461953
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Патладжаните са на последно място сред останалите зеленчуци по възможност за дългосрочно съхранение. Но какво да се прави, ако искаме да им се наслаждаваме през цялата година? Толкова е просто - да ги затворим в буркани!
Днес ви предлагаме уникална рецепта за патладжани за зимата , които можете да затворите в буркани и да си ги хапвате блажено в студения сезон. Получават се много вкусни и пикантни!
Съставки:
1 чаша орехи
2 връзки кориандър
3 скилидки чесън
1/2 л вода
2 ч.л. оцет
сол на вкус
Приготвяне:
- Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Подправете със сол и покрийте със студена вода, за да премахнете горчивината. След 40 минути излейте водата и подсушете патладжаните. Сложете ги върху хартиена кърпа.
- Пригответе соса. Накълцайте кориандъра, счукайте чесъна и леко препечете орехите върху сух тиган. Подправете със сол. Залейте с вряла вода, смесена с оцета (70% оцетна киселина).
- Запържете патладжаните на силен огън от двете страни до златисто кафяво. Трябва да са стегнати и еластични.
- Всяка филийка набодете на вилица, натопете добре в соса и ги сложете в буркани.
Останалия сос налейте по бурканите. Затворете ги добре, стерилизирайте 5-7 минути след кипването на водата.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари