Обожавам да я приготвям - всяка хапка ми напомня за лятото! Побъркващо вкусна е тази боровинкова...
19 Октомври 2016
13101
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лятото е сезонът на пищните и ароматни сладкиши с плодове . Но нищо не пречи да се поглезите с тях и зимата - просто използвайте замразени или консервирани плодове. Днес сме ви приготвили истинско изкушение - боровинкова пита ! Тази фантазия е най-добре да приготвите с пресни боровинки, но със същия успех можете да използвате и замразени, даже и такива от сладко. Божествена е!
Съставки:
3 чаши брашно
125 гр.
масло
250 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 белтъка
3 жълтъка
1 ч.л. нишесте
600 гр. боровинки (пресни или замразени)
Приготвяне:
- Нарежете студеното масло с нож, добавете 1,5 чаши брашно. Поставете всичко в подходящ съд и добавете жълтъците, половината от набухвателя, 100 грама захар и щипка сол.
- Замесете тесто, увийте го в найлонов плик или фолио и пъхнете в хладилника за 30 минути.
- През това време можете да направите плънката. Измийте добре боровинките, ако използвате замразени - размразете и отцедете много добре. Подсушете върху кухненска кърпа или домакинска хартия. Разбийте студените белтъци до твърди връхчета, постепенно добавяйки останалата захар, след това прибавете брашното и нишестето. Добавете боровинките накрая.
- Извадете тестото за основата от хладилника и го разточете на кръг, след това прехвърлете във форма с пръстен (26-28 см в диаметър), като оформите бордюр отстрани. Напълнете с плънката.
- Печете в продължение на 15 минути на 180 градуса. Тогава намалете температурата на 150 градуса и печете още 10-15 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари