Докато обмисляте какво да приготвите за вечеря, ние ви предлагаме страхотна рецепта , предназначена само за най-големите майстори в кухнята! Обърната баница - разкош от кори и сирене, който всеки заслужава да опита. Ето и рецептата за майсторската баница :
Обърната баница
Продукти:
80 гр. брашно
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица сол
100 мл олио
350 гр. сирене
5 яйца
100 гр.
500 м. кисело мляко
500 гр. кори за баница
Приготвяне:
Смесете сиренето и сметаната. Добавете кисело мляко, брашно, бакпулвер и сол. След като се смесят добре, добавете олиото и яйцата. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Разделете корите внимателно, след което една по една ги подредете отново на купчина. Завийте ги на руло и нарежете рулото на парчета, широки три пръста.
Внимателно разрохкайте с пръсти "юфката" от кори. След това я добавете към сместа и разбъркайте. Постепенно изсипете сместа в намазнена тава. Печете около 40 минути на 200 градуса.
Обърнете готовата баница върху 4 чаши или купички, за да се охлади с главата надолу. След това нарежете на парчета и можете да сервирате.