Ометоха и трохите на кексчето! Как да не се радвам - ако бяха видели какво слагам вътре, нямаше...
20 Октомври 2016
42680
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Есенната кралица - тиквата е просто перфектната съставка за всички печива! Деликатен аромат, ярък цвят - магия ...
Все пак с добавянето ѝ трябва да се внимава: не всички ястия я приемат радушно. Но този кекс е нещо, в което се влюбваш от първото парче! Шоколад , ядки , канела само допълват нейния аромат и вкус.
Тиквен кекс
СЪСТАВКИ:
- 1 супена лъжица тиквено пюре
- 200 гр. брашно
- 2 яйца
- 100 гр. размекнато масло
- 150-200 гр.
захар
10-15 гр. ванилова захар
70-100 гр. тъмен шоколад
шепа нарязани орехи
1 ч.л. бакпулвер
0.5 ч.л. канела
ПРИГОТВЯНЕ:
- За да направите тиквеното пюре се нуждаете от около 0.5 кг тиква. Обелете, нарежете и подредете парчетата върху хартия за печене в тавичка. Печете тиквата, докато омекне (около 30 минути). Готовата тиква намачкайте с преса за картофи.
- Разбийте маслото с обикновената и ваниловата захар до бял крем. Продължавайки да разбивате, добавете яйцата едно по едно (настайна температура). Смесете пресятото брашно с бакпулвера и канелата, и постепенно го добавете с бъркане.
- Накрая добавете в тестото и тиквеното пюре, парчета шоколад и счукани орехи.
- Намажете формата за печене с масло и леко поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата.
- Печете кекса 40-45 минути на 180 градуса. Готовността проверете със суха клечица.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари