Това пилешко руло, което ни беше спретнала освен, че беше оригинално ястие, което може да си го позволят, дори и тези, които са на диета се оказа и божествено вкусно. Разбира се, в случай, че спазвате специален хранителен режим, ще трябва да се откажете от такива съставки като бекона.
Необходими продукти:
200 грама извара
1 кг пилешко месо (гърди)
400 грама бекон
2 кисели краставички
1 чушка
50 грама свежи билки (босилек, копър, магданоз)
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
100 грама растително олио
Начин на приготвяне:
Направете няколко малки разрези по пилешките гърди.
Разгънете филетата и ги начукайте с кухненски чук. Използвайте за по-голямо удобство фолио за печене или найлонова торбичка.
На готварско фолио сложете ивиците бекон, след това поставете пилешките гърди. На този етап овкусете месото със сол и черен пипер.
Смелете билките и изварата. Смесете ги и ги поставете върху пилето.
Нарежете на ленти киселите краставички и чушката, след което поставете останалата извара. Плътно завийте на руло и поставете във фолио за печене, за да не се разпадне по време на готвене.
Намажете тава с олио и поставете рулото в нея. Сипете в тавата малко количество вода, така че рулото да бъде потопено в течността около 1 см. Печете ястието във фурната на 200-220 градуса за около 30-40 минути.