Откакто един приятел месар ми даде тази рецепта за домашен пастет, купешки не пипвам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто един приятел месар ми даде тази рецепта за домашен пастет, купешки не пипвам
Откакто един приятел месар ми даде тази рецепта за домашен пастет, купешки не пипвам
79344
Откакто един приятел месар ми даде тази рецепта за домашен пастет, купешки не пипвам
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки е запознат с продавания по магазините пастет, в който има добавени овкусители, оцветители, консерванти и както ли още не. Понякога пък ви се иска да се поглезите с вкусен и полезен пастет .

Приготвите си го тогава у дома. Напълно възможно е, а дори и необходимо!

 

Това е рецептата за домашна паста , която става нежна и вкусна, чудесна е за мазане върху филийка хляб. Направена е от телешки или пилешки черен дроб. Основното нещо е да подберете някакъв вид алкохол. В рецептата е използвано бренди, но то може да бъде заменено с коняк или ракия, към които е добавена една чаена лъжичка мед.

 

Необходими продукти:

500 грама телешки черен дроб

500 грама масло

7 броя яйца

сол на вкус

черен пипер

3 супени лъжици бренди

3 супени лъжици червено вино

розмарин

риган

мащерка

босилек

2 скилидки чесън

1 брой лук

 

Начин на приготвяне:

В тенджера смесете брендито, виното, розмарина, мащерката, ригана и босилека. Сложете на слаб огън и оставете да къкри под затворен капак в продължение на 15 минути.

Почистете черния дроб и го минете заедно с лука през месомелачка, за да стане на кайма. Добавете брендито, смачканите скилидки чесън, разтопеното масло и яйцата. Разбийте сместа с помощта на миксер.

 

Покрийте тавичката с фолио и изсипете в нея получената смес, покрийте с втори слой от фолио. Запечете във фурната за 40 минути при 170 градуса.

Готовият пастет пуснете отново в блендер и го разстелете във формата. Оставете го да се охлади.

Нежен пастет от черен дроб – изненадващо вкусна добавка към сандвичите за закуска. Купешкият не може да се сравнява с него! Ето защо, не пропускайте да споделите рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft