Откакто опитах това, се чудя какво съм купувала от магазина досега! Домашна печена шунка - няма...
19 Септември 2016
76214
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Печената шунка - ароматно, пикантно свинско, хапчица от което никой не отказва.
Днес ще ви научим как да си я направите вкъщи - съвсем лесно е, просто следвайте стъпка по стъпка рецептата по-долу:
Продукти:
900 гр. свинско месо
3 ч.л.
сол
2 скилидки чесън
1 литър вода
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка чили
Приготвяне:
- Сварете водата, добавете 2 ч.л. сол, чесъна и дафиновия лист.
- Излейте маринатата върху месото, покрийте с капак и пъхнете в хладилника за 6-8 часа.
- Извадете месото от маринатата, подсушете, отново го посолете и натрийте със смес от червен пипер, черен пипер и чили.
- Нарежете чесъна на плочки. На всяко парче месо направете няколко разреза, сложете във всеки плочка чесън.
- Поставете месото в плик за печене и го пъхнете в предварително загрята 190 градуса фурна.
- След 60 минути разкъсайте плика и оставете свинското да покафенее - ястието трябва да се пече още 10-15 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари