Откакто опитах това, се чудя какво съм купувала от магазина досега! Домашна печена шунка - няма толкова меко и сочно месо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто опитах това, се чудя какво съм купувала от магазина досега! Домашна печена шунка - няма толкова меко и сочно месо!
Откакто опитах това, се чудя какво съм купувала от магазина досега! Домашна печена шунка - няма...
76214
Откакто опитах това, се чудя какво съм купувала от магазина досега! Домашна печена шунка - няма толкова меко и сочно месо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печената шунка - ароматно, пикантно свинско, хапчица от което никой не отказва.

Днес ще ви научим как да си я направите вкъщи - съвсем лесно е, просто следвайте стъпка по стъпка рецептата по-долу:

Продукти:

900 гр. свинско месо

3 ч.л.

сол

2 скилидки чесън

2 дафинови листа

1 литър вода

щипка черен пипер

щипка червен пипер

щипка чили

Приготвяне:

  1. Сварете водата, добавете 2 ч.л. сол, чесъна и дафиновия лист.
  2. Излейте маринатата върху месото, покрийте с капак и пъхнете в хладилника за 6-8 часа.
  3. Извадете месото от маринатата, подсушете, отново го посолете и натрийте със смес от червен пипер, черен пипер и чили.
  4. Нарежете чесъна на плочки. На всяко парче месо направете няколко разреза, сложете във всеки плочка чесън.
  5. Поставете месото в плик за печене и го пъхнете в предварително загрята 190 градуса фурна.
  6. След 60 минути разкъсайте плика и оставете свинското да покафенее - ястието трябва да се пече още 10-15 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft