Откакто се върна от Германия, стана първа кулинарка! Снощи такова свинско спретна, че ще го помня до живот! Сочно и топящо се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто се върна от Германия, стана първа кулинарка! Снощи такова свинско спретна, че ще го помня до живот! Сочно и топящо се в устата:
Откакто се върна от Германия, стана първа кулинарка! Снощи такова свинско спретна, че ще го помня...
105652
Откакто се върна от Германия, стана първа кулинарка! Снощи такова свинско спретна, че ще го помня до живот! Сочно и топящо се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свинското бонфиле може да бъде приготвено по много интересни начини -  от обичайните пържоли до различни видове кюфтета. Но днес сме ви приготвили една наистина специална рецепта, която ще ви стане постоянен фаворит -  свинско по Нюрнбергски .

Така приготвят в Германия свинското още от XIV век и са го поднасяли на  трапезата на благородниците . Оригиналната рецепта предполага скъпи подправки (например шафран) и, разбира се, печене във фурна. Ние адаптирахме малко рецептата и в резултат месото се получи изключително меко, умерено солено и изумително сочно! 

Съставки:

800 гр. свинско месо ( бонфиле )

сол на вкус

5 глави лук

червен пипер на вкус

20 зърна черен пипер

4 с.л.

зехтин

50 гр. сушени кайсии

50 гр. сушени сливи

50 гр. стафиди

1 чаша тъмна бира

2 бр. дафинов лист

Приготвяне:

  1. Измийте свинското, подсушете го с кърпа, поръсете със сол и червен пипер. Пъхнете го да се маринова в хладилника за най-малко 8 часа.
  2. Лука нарежете на големи пръстени, а сушените плодове залейте с вряща вода.
  3. Нарежете месото на 10-12 парчета, всяко отново посолете и поръсете с червен пипер разрезите.
  4. На всяко парче сложете 2 зърна черен пипер и лучени кръгчета.
  5. Намажете квадратна форма за печене с 2 супени лъжици зехтин, наредете месото като хармоника и намажете с останалата мазнина.
  6. Разпределете равномерно в разрезите сушени кайсии, стафиди и сливи. Залейте месото с бирата, добавете дафинов лист.
  7. Пъхнете го във фурната, предварително загрята на 170-190 градуса, и печете в продължение на 120 минути. Тази разлика в температурата за печене се обяснява с индивидуалните особености на всеки фурна. Уверете се, че месото не загаря, а като се появи коричка, намалете температурата.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft